БОЛКА ПОРАДИ СХВАЩАНЕ В МУСКУЛИТЕ, ПРИЧИНЕНО ОТ НЕПРАВИЛНА ПОЗА ПО ВРЕМЕ НА РАБОТА ИЛИ НАПРЕЖЕНИЕ

Какво представлява болката, причинена от липса на физическа активност?

Какво представлява болката, причинена от липса на физическа активност?

Напоследък лекари и други експерти все повече обръщат внимание на факта, че липсата на физическа активност е също толкова опасна за общото ни здраве, колкото пушенето и наднорменото тегло. За съжаление, в днешно време повечето професии не са свързани с ежедневна активност. Болката, породена от липса на активност се появява главно при продължително ограничено движение – седене в самолет, седебе в една поза на работа, на маса и т. н. Поради епидемията, работата от вкъщи също има своите последствия. Работим в седнало положение при рядко достатъчно подходящи условия с добавен стрес, който допълнително схваща мускулите на шията и в областта на раменния пояс, причинявайки болка в горната част на гърба.

Защо се появява болка при липса на физическа активност?

Защо се появява болка при липса на физическа активност?

За да могат нашите мускули да изпълняват ефективно работата си, те трябва да са достатъчно гъвкави и, разбира се, достатъчно силни и издръжливи. Продължителното седене в неудобна поза ги свива, така че трябва да ги отпуснем с упражнения за разтягане, ако е необходимо. Но за съжаление, често забравяме за това на работното си място, където обикновено се появява болка.

Ако често чувствате болка във врата и раменния пояс, краката и ръцете или по протежение на гръбначния стълб, вероятно прекарвате много време в седнало или изправено положение. Имате възможност да облекчите напрежението и по естествен начин.